Türkiye’nin ilk kurulan organize sanayi bölgelerinden Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı oldu.
Manisa OSB, Birleşmiş Milletler çatısı altında insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele başlıklarında belirlenen 10 ilkeye uymayı taahhüt etti.
Sürdürülebilir kalkınma farkındalığı ve çevresel duyarlılık ile sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verdiklerini belirten Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait TÜREK, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin gelecek nesillere daha iyi bir dünya sağlamak için atmış oldukları önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Başkan TÜREK, “Oluşturmuş olduğumuz Sürdürülebilirlik Kurulumuz ile gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıllardır, sanayi, üretim, istihdam üçlüsü içerisinde hizmet veriyor olmanın yanı sıra, toplumsal sorumluluğumuzun bilincinde olarak, insanı, toplumumuzu ve doğayı korumayı temel alıyor; bu bakış açısıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin 10 ilkesine uyma sözünü veriyoruz.“ dedi.
UN Global Compact Hakkında:
1999 yılında dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından kurulan dünyanın en büyük sürdürülebilirlik girişimidir. UN Global Compact’e üye kurumlar, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki on evrensel ilkeye uygun iş yapacaklarını ve bunu her yıl raporlayacaklarını en üst düzeydeki temsilcilerinin imzasıyla taahhüt ederler.
Şu an dünyada 13000’den fazla şirket UN Global Compact imzacısı olarak işlerini bu ilkeler çerçevesinde sorumlu şekilde yürüterek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına somut adım atmak üzere çalışmaktadır.
Global Compact Türkiye, UN Global Compact’in dünya genelindeki 69 yerel ağından biridir. UN Global Compact’in strateji ve programlarını yerelleştirerek şirketler bünyesinde uygulayıp, onların hedef belirleyerek ve ileriye götürecek somut adımlar atmalarına destek olmaktadır. 224 şirket üyesiyle Avrupa’da 8. dünyada 15. büyük yerel ağıdır. Öncelikli çalışma alanları; çeşitlilik ve kapsayıcılık, çevre, sürdürülebilir finans, toplumsal cinsiyet eşitliği ve inovasyondur. Bu alanlarda şirketlerin iddialı ve gerçekçi hedefler belirleyerek somut adımlar atmalarını hedefleyip bu yolda onlara destek olacak araçlar, programlar, uzmanlık ve network sunar.